SODELOVANJE S STARŠI

V vrtcu pri OŠ Dornava se zavedamo, da so starši ključni partnerji pri vzgoji in izobraževanju otrok. Sodelovanje s starši je za nas izjemnega pomena, saj verjamemo, da lahko le s skupnimi močmi ustvarimo najboljše pogoje za razvoj in dobro počutje otrok.

Redna Komunikacija

Za uspešno sodelovanje s starši je ključna odprta in redna komunikacija. Vzpostavili smo različne kanale komunikacije, ki omogočajo sprotno izmenjavo informacij in mnenj:

  • Sestanki s starši: Redno organiziramo skupne in individualne sestanke s starši, kjer se pogovorimo o napredku in potrebah otrok.
  • Elektronska pošta in obvestila: Starše redno obveščamo o pomembnih dogodkih, dejavnostih in spremembah preko elektronske pošte in spletne strani vrtca.
  • Dnevna komunikacija: Vzgojitelji so vedno na voljo za krajše pogovore ob prihodu in odhodu otrok iz vrtca.

Sodelovanje pri Dejavnostih

Starše aktivno vključujemo v različne dejavnosti vrtca, s čimer spodbujamo njihovo vključenost v otrokov vsakdanjik in vzgojno-izobraževalni proces:

  • Ustvarjalne delavnice: Organiziramo različne delavnice, kjer starši skupaj z otroki ustvarjajo in se učijo.
  • Športni dnevi: Skupaj s starši organiziramo športne dni, kjer se lahko vsi družijo in sodelujejo v različnih športnih aktivnostih.
  • Izleti in ekskurzije: Starše vabimo, da se nam pridružijo na izletih in ekskurzijah, kjer skupaj z otroki odkrivamo nove kraje in izkušnje.
  • Praznovanja in prireditve: Starše vabimo na praznovanja in prireditve v vrtcu, kjer lahko spremljajo dosežke in napredek svojih otrok.

Podpora in Svetovanje

Staršem nudimo podporo in svetovanje na različnih področjih vzgoje in izobraževanja:

  • Svetovalna služba: Naša svetovalna služba je na voljo za posvete o vzgojnih in razvojnih vprašanjih ter za pomoč pri reševanju morebitnih težav.
  • Izobraževanja in delavnice: Organiziramo različna izobraževanja in delavnice za starše, kjer obravnavamo teme, kot so zdravje, prehrana, vzgoja in razvoj otrok.

Skupaj za dobrobit otrok

Naš cilj je, da skupaj s starši ustvarimo spodbudno, varno in prijetno okolje za otroke, kjer se lahko celostno razvijajo in rastejo. Sodelovanje s starši nam omogoča, da bolje razumemo potrebe in želje otrok ter jim zagotovimo najboljše pogoje za njihov razvoj.

Zaključek

V vrtcu pri OŠ Dornava verjamemo, da je sodelovanje s starši temelj za uspešno vzgojo in izobraževanje otrok. Skupaj lahko dosežemo več in ustvarimo okolje, kjer se bodo naši najmlajši počutili ljubljene, podprte in spodbujene k učenju in raziskovanju sveta okoli sebe.