SKUPINE

V vrtcu pri OŠ Dornava so otroci razdeljeni v starostno ustrezne skupine, kar omogoča prilagojeno in kakovostno vzgojo ter varstvo. Vsaka skupina je zasnovana tako, da otrokom nudi spodbudno in varno okolje za njihov celostni razvoj. S skrbno načrtovanimi dejavnostmi in programi spodbujamo razvoj njihovih socialnih, čustvenih, kognitivnih in motoričnih sposobnosti.

Starostne Skupine

Naše skupine so oblikovane glede na starost otrok, kar omogoča prilagoditev vzgojno-izobraževalnih dejavnosti njihovim razvojnim potrebam:

  • Jaslične skupine (1-3 leta): V teh skupinah posvečamo posebno pozornost osnovnim potrebam najmlajših otrok. Skupaj z vzgojitelji in pomočniki vzgojiteljev se otroci učijo prvih socialnih veščin, samostojnosti ter razvijajo osnovne motorične in kognitivne spretnosti skozi igro in vsakodnevne dejavnosti.
  • Vrtčevske skupine (3-6 let): Starejši otroci so vključeni v program, ki spodbuja njihov celostni razvoj. Vzgojitelji pripravljajo različne ustvarjalne, športne, glasbene in izobraževalne dejavnosti, prilagojene starosti in interesom otrok. Poseben poudarek je na pripravi otrok na vstop v šolo, kjer razvijajo osnovne spretnosti in znanja, potrebna za uspešno nadaljevanje šolanja.